Scholing van het materiaal waarmee je werkt -je stem en je adem- is onontbeerlijk voor leden van een zangkoor.

Om die reden waren we erg blij dat we bij het eerste Houtens Korenfestival de gelegenheid kregen een workshop te volgen. In overleg hebben we besloten met het hele koor in te schrijven voor ‘Afrikaanse muziek’. Dat sluit enerzijds goed aan op een deel van ons repertoire -het Zuid-Afrikaans- maar geeft je ook de mogelijkheid zowel in zang als beweging wat extra ervaring en scholing op te doen.

Deze workshop werd gegeven door Bobby Boaventura Gouveia, van harte aanbevolen door onze dirigent. Die heeft namelijk al eerder een workshop van  hem meegemaakt en werd daar zeer door geïnspireerd.

”De workshop Afrikaanse zang is doordrongen van ritme, gevoel, energie en vooral van klank en kleur. Als je eenmaal meegezongen hebt, dan wil je niet meer stoppen!”, zo meldde de aankondiging.

Nou, dat hebben we geweten! Ondanks dat het Afrikaans niet direct tot onze klankenkennis behoort, was het leuk maar ook pittig om te doen.

We waren dan ook apetrots dat we na anderhalf uur hard werken een meerstemmig stuk konden neerzetten over een Afrikaanse berg!
Als extra cadeautje krijg je de swing bij het oefenen vanzelf in je heupen.