Korenfestival_b001Het tweede Houtens Korenfestival vond plaats op 8 november 2014. Gezien de goede ervaringen bij de eerste editie, hebben we -ondanks de stevige prijs- ingeschreven op dit festival.

Korenfestival_b011Uit het aanbod van workshops hebben de leden er uiteindelijk op vier ingetekend.
workshop A: Black Gospel onder leiding van een superenthousiaste Edith Casteleijn.

Deze muziekstijl is de laatste jaren enorm populair geworden in Nederland. Met daarin allerlei stijlen als jazz, blues, rock, funk en reggae. De meeste stukken worden gezongen met instrumentale begeleiding.

Korenfestival_b007workshop B: Inzingers en canons, onder leiding van muzikant en theatermaker Reinier Bavinck.

Een workshop die de deelnemers de mogelijkheid biedt nieuwe energie op te doen. Door het gebruiken van canons en nieuwe originele oefeningen krijgt het groepsgevoel een impuls.

workshop C: Braziliaans, onder leiding Ri-Jean Mertens.

Een onderdompeling in verschillende genres met zangerige  Portugese klanken en heupwiegende ritmes. Vrolijk deinende Braziliaanse muziek. Deze docente van het Houtens Muziekcollectief weet de deelnemers aan haar workshop het gevoel van Zuid-Amerikaanse ritmes in korte tijd te laten ervaren.

Korenfestival_bb023workshop I: Complete Vocal Technique, onder leiding van Babz  Verhoeven. 

Het uitgangspunt van deze workshop is het vinden van energie. klinken en kunnen worden gebruikt om de zangtechniek te verbeteren. Daarmee wordt de stem lenig gehouden danwel leniger dan ze eerst was.

De foto’s voor de leden staan onder een aparte pagina onder de knop ‘voor leden’.