Graag geven we een kort overzicht van ons repertoire. Hierin zijn niet alle nummers opgenomen: dat zijn er meer dan 100. We hebben de liederen ingedeeld in vijf blokken. Bij twee blokken hoort aangepaste kleding; standaard dragen we zwart met rode accenten, maar bij de Indische liedjes hebben we een aangepaste Indisch/Maleise stijl. Bij een uitvoering zijn vanzelfsprekend ook combinaties mogelijk.

Daarnaast brengen we -aangepast op het seizoen- een repertoire met kerstliederen, deels ook in het Maleis.

 

Nederlandstalig

Bij de Nederlandstalige nummers komt altijd een groot gevoel van herkenning boven. Het zijn composities uit de tijd dat we zelf jong waren, maar ook moderne nummers met een hoog meezing-gehalte worden te gehore gebracht. Recentelijk is ons Nederlandstalig repertoire met een flink aantal liedjes uitgebreid, bijvoorbeeld  ’t Dondert en ’t bliksemt van Guus Meeuwis, Jij denkt maar dat je alles mag van Frans Duijts en Het leven danst Sirtaki van Jan Smit en Klubbb3. 

Ned-repertoire001

Bij een aantal liederen -zoals Marina- gebruiken speciale attributen

Bij een aantal liederen -zoals Marina- gebruiken speciale attributen

 

 

 

 

 

Indische liedjes (Krontjong / Maleis)

Wie kent ze niet? De liedjes uit de tijd dat Nederlndsch Indië nog een belangrijke band had met Holland? Ze liggen nog steeds goed in het gehoor en daarnaast brengen we ook een aantal minder bekende nummers uit de Gordel van Smaragd.

Klappermelk met suiker
Nina Bobo
Kasiang, si patokaän
Toean dan Njonja
Bengawan Solo
Lembé lembé, tojando jo
Gelang, si paku gelang

Zuid-Afrikaans                                        

Onze banden met Zuid-Afrika zijn al heel oud. Op school werden Zuid-Afrikaanse liedjes geleerd: een lang vervlogen tijd, maar nog steeeds voor velen herkenbaar.

Mama, ‘k wil een man hè
My Sarie Marais
Die kat kwam weer
Suikerbossie
Ek sal jou krij

Country & zeemansliedjes

Het repertoire dat nog steeds populair is, gezien ook de vele festivals
op dit gebied. Gezellige nummers die de sfeer er goed in brengen.

Take me home, country roads
We’ll meet again
Het kleine café
West-zuid-west
Zuiderzeeballade
Mooi Volendam
Westenwind

Little drummer boy

Kerstrepertoire

De Castellum Singers brengen een bijzonder repertoire over het voetlicht: zowel de traditionele nummers in het Nederlands en Engels, maar ook -bekende- nummers gezonden in het Maleis. Laat u eens verrassen….