Nieuw bruisend centrum voor Houtense activiteiten

In 2016 veranderde er veel voor zowel welzijnsorganisatie vanHouten&co als voor de bibliotheek. Het huidige gebouw aan het Onderdoor gaat nu door het leven als Huis van Houten. Het pand is inpandig flink verbouwd. De bibliotheek leverde vierkante meters in. vanHouten&co verliet zowel Markant als Lorech om zich te concentreren op deze nieuwe hoofdvestiging.

Huis van Houtenhet   Huis van Houten

Daarmee vormt het gebouw, centraal gelegen in de gemeente, het bruisende centrum van een scala aan activiteiten. Bezuinigingen lagen mede ten grondslag aan dit nieuwe initiatief. Daarnaast was er de wens om de activiteiten van verschillende organisaties op één plek te bundelen. Voordeel is bovendien een meer optimaal gebruik van het gebouw. Eerder telde het vele ongebruikte vierkante meters. 

nieuwe foyertrap leidt naar de muzieklolaken

Het uitgangspunt voor het Huis van Houten is: niet iedereen krijgt zijn/haar eigen plek, maar deelt deze met anderen.

Samen voor Houten

Huis van Houten is ook de thuisbasis van Bibliotheek Lek&IJssel, Lister, De Uitdaging, GGDrU, Centrum voor Jeugd en Gezin, College de Heemlanden, ‘van Houten&co’ en Reinaerde. Al deze organisaties werken (samen) voor Houten.

Midden 218 is de benedenverdieping geheel opnieuw ingericht. Daar kwam onder meer een koffiehoek bij. Dat alles stimuleert om te zorgen dat dit gebouw functioneert als ontmoetingsplek voor alle Houtenaren. De openingstijden zijn dan ook ruim.

 

Gevolgen voor ons zangkoor

In eerdere plannen was ook ruimte voor zangkoren voorzien in het Huis van Houten aan het Onderdoor. Helaas ging dat niet door. Deze vonden nu in goed overleg onderdak in het gebouw van Theater AandeSlinger/HMC Dat ligt er schuin tegenover.

De ingang is: De Slinger 42, op het plein aan de theaterzijde. Wij gebruiken daar op de vierde verdieping lokaal 4.19. In de pauze kunnen we gebruikmaken van de ruimte voor het lokaal. Een nieuwe trap leidt vanuit de foyer van het theater rechtstreeks naar de bovenverdiepingen,