Nieuw bruisend centrum voor Houtense activteiten

Sinds 2016 is er veel veranderd voor zowel welzijnsorganisatie vanHouten&co als voor de bibliotheek. Het huidige gebouw aan het Onderdoor is inpandig flink verbouwd. De bibliotheek levert vierkante meters in en vanHouten&co verlaat zowel Markant als Lorech om zich te concentreren op een nieuwe hoofdvestiging:

Huis_van_Houtenhet    Huis van Houten.

Daarmee moet het gebouw, dat toch al centraal in de gemeente staat, het bruisende centrum worden van een scala aan activiteiten. Enerzijds liggen bezuinigingen ten grondslag aan dit nieuwe initiatief, maar ook de wens om de activiteiten van verschillende organisaties op één plek te bundelen. Daarmee wordt het gebouw meer optimaal gebruikt, want nu telt het vele ongebruikte vierkante meters. Het uitgangspunt is daarbij: niet iedereen krijgt zijn/haar eigen plek, maar deelt deze met anderen.

Gevolgen voor ons zangkoor

In het gebouw aan het Onderdoor bleek, ondanks eerdere plannen, geen ruimte voor zangkoren. Deze hebben nu in goed overleg onderdak gevonden in het gebouw van Theater AandeSlinger/HMC.

De ingang is: De Slinger 42, op het plein aan de theaterzijde. Wij gebruiken daar op de vierde verdieping lokaal 4.19. In de pauze kunnen we gebruikmaken van de ruimte voor het lokaal.