Dickens Festijn Tiel 2018
Van dit festijn is door de Vrije Media Groep
een geweldige film impressie gemaakt.

Totaal bijna 30 minuten.
De Castellum Singers zijn na 9:45 minuten te zien en te horen.
Klik hier voor de start van de impressie

Zondag 16 december 2018 stond koopzondag in Tiel geheel in het teken van het -16e– Dickens festijn. Kleiner dan in Deventer, maar daardoor zeker zo gezellig en overzichtelijk.

Wij waren opnieuw gevraagd onze medewerking te verlenen aan dit gezellige, kleinschalige Dickens Festijn.

Zoals de organisatie -Hart van Tiel- op haar site schrijft:
“Een kleine figurant met een vieze toet probeert de kunst van het tollen onder de knie te krijgen. Die tollen zijn nog speciaal gedraaid door de broer van een van de moeders van deze gezellige Dickens familie. Meer dan 200 figuranten brengen Tiel in de sfeer van lang geleden. Elk jaar komen er meer bij. Volle pasavonden zijn er geweest om dit mooie plaatje te bereiken. Een levende kerstkaart.

De strobalen liggen op de straat, boven me hangen de lange onderbroeken, een vrouw veegt haar stoepje nog eens schoon. De stad ruikt naar lang vervlogen tijden. Buiten zet het Montessori koor stemmig stille nacht in. Twee oude dames neuriën mee. Was dat nu een sneeuwvlokje? Een oude man in lompen haalt wat glühwein voor zijn lief. Onderweg is het lachen met het theatrale trio van Hoogpolig Genoegen. In de verte glanzen de hoge hoeden van de Castellum Singers, hebben ze speciaal voor deze gelegenheid laten maken, ze zingen er nog beter door. De scouting helpt een kindje met het roosteren van een marshmallow boven een vuurtje. Haar oogjes glinsteren. Nu begint het echt te sneeuwen…”

Kom ook sfeer proeven in de Dickensstraten

Alle Dickens figuranten lieten zich van hun beste kant zien en leefden zich helemaal in hun rol in! De winkels waren geopend.
Het leek ons wederom heel gezellig om ons onder te dompelen in deze specifiek Engelse sfeer en in die entourage onze kerstliederen ten gehore te brengen. Natuurlijk hadden wij weer een aantal nieuwe nummers ingestudeerd en op ons repertoire staan.

Globale dagindeling

Dat deden we in drie blokken: twee keer 40 minuten en we sloten af met een blok van 45 minuten. We zongen (nog even onder voorbehoud) om 12:45u – 14:30u – 15:45uur, op drie verschillende locaties in het historisch centrum. Alles rond het Plein, de Kleibergsestraat en de Weerstraat, dus lekker compact. Om alles goed te kunnen opbouwen en voor te bereiden werd iedereen uiterlijk 12:15u verwacht op de Markt, vóór de Hema
Mocht je naar het toilet willen: dat kan in het pand van TOV (Tielse Ondernemers Vereniging) aan de Weerdstraat 26, maar natuurlijk ook binnen bij de Hema.

Vanaf het parkeerterrein Waalkade (kan druk zijn!! GRATIS) de doorsteek Havendijk gebruiken en dan kom je onder de Waterpoort uit bij het Plein. Rechtdoor de Kleibergstraat nemen, rechtsaf de Weerstraat in (toilet op nr. 26) en doorlopen naar de Markt.

Parkeren in de parkeergarage of met de trein

Er is ook een nieuwe  ondergrondse parkeergarage: bij de Westluidenpoort (Rechtbankstraat). Vanaf daar loop je in 5/6 minuten naar het Plein via Westluidenstraat / Tolhuisstraat. GRATIS.

Mocht je met de trein reizen, naar het station Tiel (aankomst ± 11:35u. Vanaf het station loop je via de Dr. Schaepmanstraat naar (linksaf) de Veemarkt, dan rechtsaf de brug over naar de Hoogeindsestraat / Waterstraat. Recht voor je zie je de Markt en dus de Hema. Je loopt er ±18 minuten over…

Bij ‘De Zaak van de Stad’ kun je -niet waardevolle- spullen die je niet nodig hebt, achterlaten. Je hoort van Léon waar het eerste optreden is.

 

Praktische info

Vertrek per auto: vanaf af te spreken plek (zelf regelen met de chauffeur) om 11:00u. Reistijd: ±45 min naar parkeerterrein Waalkade.

Voor dit optreden hebben we ook speciaal passende kleding: on ze Dickens Winter kleding. We treden op in zwarte broek en zwarte jas, rode, over de linkerschouder geslagen sjaal. De heren hebben een zwarte hogehoed en de dames een rode Ascothoed. 

Het repertoire wordt ter plekke door Jan ”geroepen” >> hij geeft het volgende nummer aan. Dus: hele kerstmap, in juiste nummervolgorde, mee.

Onderweg contact nodig?? Bel Léon op 06 -113 17 813.

Programma-indeling:

Zangblokken van 40 minuten; daarna afbouw, verplaatsen en opnieuw opbouwen (met de nieuwe Supersonische Dickenskar van Lolle ;-)).

>> 12.10-12:40u >> 1e technische opbouw >> (plek: Markt, vóór de Hema)

12:45u – 13:25u    >>  1e zangblok / afbouw 

                13:30u-14.25  lunchpauze (meegebracht brood / consumptie vanuit organisatie)
                                       opbouw voor 2e blok (plek: Visafslag)                               

14:30u – 15:10u    >>  2e zangblok / afbouw

                15:15-15:40u  pauze (consumptie) / opbouw >> (plek: Markt, vóór de Hema)
15:45u – 16:30u    >>  3e zangblok /  afbouw en einde (dit blok is 5 minuten langer ;-))

via GIPHY

Iedereen een heel fijn optreden gewenst,
met prachtig weer en veel volk.