Wilt u ons boeken? Stuur een mail naar contact@castellum-singers.eu voor informatie over een kerstoptreden bij uw evenement.

Na succesvolle optredens in de afgelopen jaren staan ook in 2018 weer diverse kerstoptredens op ons programma.
Het bijzonder gezellige optreden op de Dickens Kerstmarkt in Tiel smaakt naar meer: we zijn door de organisatie gevraagd om ook aan de 2018-editie deel te nemen. Dat gaat gebeuren op zondag 16 december, in het centrum van dit historisch en daardoor sfeervol stadje. Wil je graag een voorproefje? Bekijk dan de video van deze dag vorig jaar.

Het evenement speelt zich af op Het Plein en aangrenzend in ‘de 3 straatjes’, die op bijzonder ludieke wijze zijn aangekleed met een ‘broeken- en hemdenwas‘ uit voorbije tijden.

 

.

Kom ook gezellig luisteren…

Het optreden van ons koor begint om  12:15 uur. We treden drie keer op. Het tweede optreden staat gepland rond 14:15 uur en het derde rond 15:45u. De precieze plekken van het optreden zijn op dit moment nog niet bekend, maar worden nog op deze pagina aangegeven.

Zowel voor ons publiek als voor onszelf is het heel leuk om tussen beide optredens door door het -compacte- centrum te wandelen en te genieten van alle in Dickens stijl uitgedoste figuranten, die hier in ruime mate aanwezig zijn. Extra voordeel: het is niet zo massaal als in een aantal grote steden, waar men vergelijkbare Dickens festijnen heeft. hier kun je nog volop genieten, zonder ”om te komen in de massa”. 

 

 

Naast ons koor zijn er vanzelfsprekend nog andere koren en muzikanten aanwezig, dus: geniet en vergeet vooral je fototoestel niet.

Vorig jaar hebben we na ons optreden ook nog een groepsfoto gemaakt op de vestingwal rond het stadje.

 

 

 

 

 

En wat doen we nog meer?

Zie voor verdere “kerst-optredens” onze speciale kerstpagina

 

 

 

Met ingang van ‘kerst-2016’ hebben we voor buiten-optredens een

Dickens Winter kledingstijl

Aanleiding was onze deelname aan de Dickens Kerstmarkt Tiel op zondag 18 december. Tot nu toe hebben we ons bij voorkeur gekleed in zwarte broek, rode jas of sweater en kerstmuts. Om meer aan te sluiten bij de Dickenssfeer, zochten we een alternatief. De zwarte broek blijft behouden, daarbij dragen we een zwarte of donkergrijze jas met een rode, over de linkerschouder geslagen sjaal. De heren hebben een zwarte hoge hoed en de dames een rode Royal Ascothoed.

Net even afwijkend van de meer ‘traditionele Dickens-kleding’, maar juist daardoor opvallend.

Overzicht kerstoptredens in voorgaande jaren

zondagmiddag 18 december 2016

We treden in het centrum van Tiel een aantal keer op in het historisch centrum van Tiel tijdens de Dickens Kerstmarkt. Tussen 12 en 17 uur zijn we te beluisteren en te bewonderen op verschillende plekken. We brengen het uitgebreide kerstrepertoire ten gehore, met daarin ook enkele nieuwe nummers die we dit jaar voor het eerst brengen.

zaterdagavond 24 december 2016

Onze deelname aan de oecumenische kerstviering op kerstavond in de Opstandingskerk te Houten is ons, de organisatoren en ook de kerkgangers goed bevallen. Dit jaar werken we, met muzikale ondersteuning van de koperblazersgroep van KNA-Houten, weer graag mee. Aanvang 20:30uur.

maandagmiddag 26 december 2016

Het is inmiddels traditie: op tweede kerstdag verlenen we muzikale ondersteuning bij Kerst op Beerschoten, een familie-activiteit voor jong en oud. Ook hier dus met onze Dickens Winter kledingstijl.

We zullen daar weer twee keer een half uur zingen: bij het Paviljoen en bij de Levende Kerststal.

Kijk voor meer informatie op de site van het Utrechts Landschap.

Vertrekpunt bij Beerschoten -met voldoende parkeerruimte- is Holle Bilt 6 in De Bilt. Alle activiteiten starten nabij het paviljoen.

 

Ook in 2015 traden we enkele keren op met ons

gevarieerd kerstrepertoire

donderdag 24 december 2015

We begonnen op 16 december in Nieuwegein, met een muzikale bijdrage aan de bijeenkomst van de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem (deze foto’s volgen nog).

donderdag 24 december 2015

kerstavond_054Op kerstavond hebben we samen met de koperblazers van KNA de oecumenische viering in de Opstandingskerk muzikaal opgeluisterd.

Klik op de foto voor het album.

zaterdag 26 december 2015

Beerschoten_15-029K

Op tweede kerstdag waren we voor het vierde jaar alweer te gast bij het Utrechts Landschap in De Bilt, voor het evenement ‘Kerst bij Beerschoten’. Daar brachten we zowel bij het Paviljoen als naast de levende kerststal een deel van ons kerstrepertoire ten gehore.

Lange traditie

In 2014 waren we ook weer op diverse plekken aanwezig om ons kerstrepertoire uit te voeren.

‘Kerst met koren’ op Het Rond in Houten (13-12), Kerst bij Zij-Actief in ’t Goy (15-12) en Kerst op Beerschoten (26-12).
Klik op de foto’s hier onder voor de gehele serie.

Kerst-met-koren_2014
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

December 2013 was voor de Castellum Singers een drukke periode. Door onze variatie in het repertoire werden we voor zes optredens uitgenodigd.

Naast de Nederlandstalige kerstliederen brengen we ook enkele Engelstalige carols en staan er drie bekende liederen in het Maleis (krontjong) op ons repertoire.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABovendien brachten we voor het eerst een modern kerstverhaal: weliswaar handelend over de geboorte van een kind, maar zich afspelend in deze tijd. Tussen de alinea’s door brengen vier sopranen als engelen steeds een couplet van een kerstlied. Onder de klanken van ‘Komt allen tezamen’ voegen de overige koorleden zich bij hen en verspreiden het licht.

”Wij hebben bijzonder van dit verhaal genoten! De manier waarop dit wordt gebracht en ook de inhoud spraken ons zeer aan. Dank jullie wel.”  (Zonnebloem-afdeling Gouda)

Door op onderstaande foto’s te klikken, krijgt u een overzicht-in-beeld van de zes optredens.

Kerst_met_korenLedenavond in kerstsfeer bij Zij-Actief in De Meern:

Kerst bij Zij-Actief

 

 

 

 

Weekend ‘Kerst met koren’ op Het Rond in Houten

 

De Zonnebloem – afdeling Gouda

De Meern_001Zonnebloem

Kerstmiddag bij centrum Veldhof – De Meern

Kerstavond bij de Gordel van Smaragd – HoutenGordel_smaragd_002

 

Kerst op BeerschotenkerstkoorzangKerst op Landgoed Beerschoten in De Bilt